Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oost-Graftdijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Oost-Graftdijk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u veilig en zonder enige inspanning in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, technische details, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Uiteraard kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een beschermde en plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De prijzen variëren tussen €2100 tot maar liefst €9100, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift mei 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlkmaar | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1487
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Oost-Graftdijk mei 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt bepaald door 2 factoren: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Oost-Graftdijk. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.750 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.500 – €9.900€2.750 – €6.4005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €11.100€3.850 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.200 – €12.500€4.600 – €9.500Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oost-Graftdijk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oost-Graftdijk is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste merken bieden een assortiment met tweedehands liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oost-graftdijk-1487

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oost-Graftdijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.200 inclusief plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een automatische klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Alkmaar. Burgers met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. Hier kunt u melden aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 16 weken. Hierna geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift laten plaatsen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Oost-Graftdijk onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften tonen en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw situatie. Veel winkels verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Oost-Graftdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Oost-Graftdijk.

Populaire merken
In uw regio zijn meerdere erkende leveranciers operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan bekend om een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het onderstaande overzicht staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende geschikte producenten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Grote montagepartners van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, TipTop, PractiComfort.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist kan u helpen met het aanschaffen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Oost-Graftdijk binnen één tot twee weken gebeuren.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Verkopers als Stannah of Strobbe verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Starla.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oost-Graftdijk is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oost-Graftdijk werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze gevallen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie