Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Grootschermer

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Grootschermer maakt het mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zonder risico en probleemloos naar boven en naar beneden. Op de traplift-vergelijker leest u bruikbare tips over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en eenvoudige manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De prijzen liggen tussen de €2350 tot wel €9400, inclusief montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteAlkmaar | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1843
WMO Beslissingstermijn16 weken
Veel gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Grootschermer mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Daarbovenop komen er additionele kosten bij voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.350.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.100.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Grootschermer. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.300€1.850 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.300€2.950 – €5.600halve dag
Twee bochten€5.900 – €10.100€4.000 – €7.100Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €13.300€5.100 – €9.900Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Grootschermer.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Grootschermer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u al snel 40% – 45% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-grootschermer-1843

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste soorten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. In de regel maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Grootschermer voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.300 incl. montage.Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en overige opties zoals eenparkeerbocht.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Alkmaar. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 16 weken. Vervolgens geven ze u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem laten monteren die rijmt met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Grootschermer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende modellen laten zien en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder treft u winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Grootschermer.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Grootschermer.

Bekende merken
In ons land zijn meerdere bekende traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan bekend om een snelle levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan verschillende erkende ontwikkelaars Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de installatie van een traplift in Grootschermer binnen 1 – 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Middels een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als ThyssenKrupp + 123 traplift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Grootschermer is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Grootschermer hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak wisselt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie