Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Koedijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Koedijk maakt het mogelijk! Veel senioren kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze webpagina leest u nuttige details t.a.v. trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de prijzen, de WMO en info over het huren van een lift. Daarbovenop kan men gelijk op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Langedijk.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1600 tot maar liefst €9400, incl. plaatsing.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Langedijk | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1832
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Koedijk mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.750.
 • Een stoellift met één bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.650 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een noodbatterij komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Koedijk. Het valt direct op: het soort trap vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.650 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.100 – €8.600€3.150 – €6.000halve dag
Twee bochten€5.950 – €11.700€3.650 – €7.5006 uur
Draaiende trap€8.100 – €13.500€4.750 – €9.8006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Koedijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Koedijk kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Hiermee bespaart u maar zo 40% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehands modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-koedijk-1832

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Koedijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende leverancier die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Langedijk via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Langedijk. Burgers die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Langedijk (https://www.gemeentelangedijk.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (dat komt dan door veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is regelmatig iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u informatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem selecteren die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel aanmelden voor de WMO? In de box hieronder treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Vroedschap 1
 • 1722 GX, Langedijk
 • Website: www.gemeentelangedijk.nl
 • E-mail: info@gemeentelangedijk.nl
 • Telefoonnummer: 0226334433

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Koedijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor particulieren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere modellen tonen en informeert welk model rijmt met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Koedijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkKorte levertijden mogelijk
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Koedijk.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten garanderen een korte installatietijd en een eigen serviceteam. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande lijst treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden verschillende grote ontwikkelaars Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Triwa, Minivator, Extrema, Heymer. Populaire montagepartners van eerdergenoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Koedijk in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn of Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Koedijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Koedijk communiceert een maximaal gewicht in kilogram. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie