Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oterleek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een moderne traplift in Oterleek biedt uitkomst! Flink wat ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kan men zonder zorgen en op een prettige manier in uw eigen huis blijven wonen. Op deze pagina vindt u handige beschrijvingen met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het technisch werkt, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u direct en zonder verplichtingen een offerte opvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Alkmaar.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2000 en €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties wordt de traplift vergoed vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Alkmaar | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1842
WMO Beslissingstermijn16 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Oterleek juli 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.300.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.500 incl. montage.
 • Opties zoals een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het plaatsen van een traplift in Oterleek. De vorm van uw trap is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.550 – €2.350halve dag
1 bocht€4.650 – €8.000€2.650 – €5.7005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.700€4.450 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€7.650 – €13.200€4.650 – €9.3001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Oterleek.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Oterleek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-oterleek-1842

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel werkt op elektriciteit. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Oterleek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Ook onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief plaatsing. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenvijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die deze rolstoellift aanbiedt. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Alkmaar via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Alkmaar. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren veilig en prettig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Alkmaar (https://www.alkmaar.nl).
 2. De consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 16 weken. Nadien geven ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een lift uitkiezen die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Mallegatsplein 10
 • 1815 AG, Alkmaar
 • Website: www.alkmaar.nl
 • E-mail: wmo@alkmaar.nl
 • Telefoonnummer: 14072

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Oterleek lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer in de regio. Een productspecialist kan u passende stoelliften laten zien en geeft aan welk type lift past rijmt met uw woning en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de onderstaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook een lift kunnen plaatsen in Oterleek.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Oterleek.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn enkele erkende traplift bouwers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de volgende tabel treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn diverse erkende traplift fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Populaire montagepartners van dergelijke merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift, TipTop.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Oterleek binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als Acorn of 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Platinum Horizon.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oterleek is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Oterleek hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans fluctueert dat tussen de 115 KG – 150 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie