Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zaandam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zaandam biedt uitkomst! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker bieden wij belangrijke gegevens aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de werking, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Zaanstad.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2100 oplopend tot 8600, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zaanstad | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1505
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Zaandam april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De prijs komt tot stand middels 2 zaken: uw trapsituatie en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Zaandam. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.250€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.450 – €8.500€3.450 – €5.8005 uur
Meerdere bochten€6.400 – €10.100€4.050 – €7.500Eén dag
Spiltrap€7.750 – €14.400€4.500 – €10.0006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zaandam.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zaandam is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zaandam-1505

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zaandam voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief montage. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Zaanstad. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent komt bij u thuis en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Hierna krijgt u documenten over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of snel aanmelden voor de WMO? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Zaandam vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening bedoeld voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? In dat geval adviseren wij een winkel of showroom in de regio. Een betrouwbare expert kan u geschikte modellen demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw woning en budget. Het gros van de verkooppunten verkopen diverse merken. In de onderstaande tabel bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Zaandam.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zaandam.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede ontwikkelaars werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze leveranciers staan voor een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit meerdere betrouwbare fabrikanten Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe. Gerenommeerde (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, TipTop, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een erkende adviseur zal u bijstaan bij het aanschaffen van een passende huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan de montage van een traplift in Zaandam in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is de rails wel nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Platinum en Heymer verkopen een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Zaandam is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zaandam benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG & 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie