Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Krommenie

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Krommenie maakt het mogelijk! Steeds meer mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bekijkt u uitgebreide informatie over trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Zaanstad.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder risico en op een prettige manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €1800 en €9800, incl. plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden wordt de traplift vergoed vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Tarieven traplift april 2024 | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Zaanstad | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1561
WMO Beslissingstermijn4 – 12 weken
Populaire liftStannah Starla

Kosten traplift Krommenie april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er al voor €2.500.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €6.150.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.450 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Krommenie. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.950€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.500 – €9.200€2.650 – €6.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.250 – €10.300€3.950 – €7.1001 dag
Draaiende trap€7.850 – €14.100€5.250 – €10.4005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Krommenie.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Krommenie is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u gemakkelijk 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer leveranciers hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-krommenie-1561

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product heeft elektriciteit nodig. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Krommenie voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in duurdere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 incl. plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Zaanstad door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Zaanstad. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kan men in specifieke situaties aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Zaanstad (https://www.zaanstad.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 4 – 12 weken. Daarna bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U gaat dan een traplift kiezen dat past bij uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Stadhuisplein 100
 • 1506 MZ, Zaanstad
 • Website: www.zaanstad.nl
 • E-mailadres: gemeente@zaandstad.nl
 • Telefoonnummer: 14075

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Krommenie subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel in de regio. Een productspecialist kan u meerdere liften laten zien en adviseert u over welk model rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften monteren in Krommenie.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Krommenie.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende fabrikanten operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle montage en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden enkele erkende fabrikanten Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Bekende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het vinden van een fijne huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Doorgaans kan de montage van een traplift in Krommenie in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is het railsysteem 100% nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Handicare en Strobbe bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Krommenie is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Krommenie werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG – 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke woningen zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie