Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hem

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Hem maakt het mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u weer zelf en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via Trapliftexpert.nl bekijkt u uitgebreide gegevens over trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de totale kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Uiteraard kunt u online en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Drechterland.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De prijzen liggen tussen de €2250 & €9100, incl. installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Drechterland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1607
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Hem april 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.600.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of meer.
 • Extra upgrades zoals een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht bieden wij de richtprijzen van het monteren van een traplift in Hem. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.600 – €2.3504 uur
1 bocht€5.200 – €9.100€3.400 – €5.6005 uur
2 bochten€5.600 – €10.500€4.000 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.250 – €13.500€4.700 – €10.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hem.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hem is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Dan bespaart u maar zo 55% op de aankoopprijs. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Flink wat verkooppunten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-hem-1607

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. De rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit type werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Doorgaans kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hem voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.300 incl. plaatsing. Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Drechterland door de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Drechterland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een betrouwbare wijze thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Drechterland (https://www.drechterland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent gaat na of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een traplift aanschaffen die aansluit op uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer informatie of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de grijze box treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1616AV, Drechterland
 • Website: www.drechterland.nl
 • E-mail: gemeente@drechterland.nl
 • Telefoonnummer: 140228

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Hem onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u meerdere liften laten zien en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Veel van de verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In deze tabel bieden wij merken en winkels die ook kunnen leveren in Hem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hem.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 erkende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een vlotte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt hier rechtstreeks een lift kopen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn een aantal goede ontwikkelaars De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Minivator, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde dealers van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, Smienk, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Hem al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift + RecentLift verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hem is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Hem benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Doorgaans wisselt dat tussen de 100 KG & 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie