Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift De Weere

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in De Weere maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig de trap op en af. Op de traplift-vergelijker bieden wij handige details betreffende trapliften. U leest hier alles over diverse lift types, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Tevens kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Opmeer.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Risicoloos en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2200 tot maar liefst €9300, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Opmeer | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1662
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift De Weere mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850.
 • Een lift die 1 bocht door moet plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 of meer.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder bieden wij de marktprijzen van het plaatsen van een traplift in De Weere. Het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.750 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€4.800 – €9.100€2.900 – €6.1005 uur
Twee bochten€6.250 – €11.400€3.750 – €7.9006,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €13.100€4.500 – €9.5006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in De Weere.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in De Weere kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Hiermee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. De meeste verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-de-weere-1662

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is vooral handig wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit product werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Meestal kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in De Weere voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.900 incl. installatie. Dit type is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een automatische klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een populaire fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opmeer via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Opmeer. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (met zaken als hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem aanschaffen die matcht met uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Meer informatie of wilt u een WMO-voorziening aanvragen? In de grijze box leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Klaproos 1
 • 1716 VS, Opmeer
 • Website: www.opmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@opmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0226363333

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO De Weere lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire liften demonstreren en informeert u over welke uitvoering matcht met de situatie en het budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel vindt u aanbieders en merken die ook leveren in De Weere.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in De Weere.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 geschikte producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte installatietijd en uitstekende service. U kunt hier direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse betrouwbare leveranciers Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema, Minivator. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Smienk, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de montage van een traplift in De Weere binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Triwa en 123 traplift hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals o.a. de Thyssenkrupp Swing.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in De Weere is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in De Weere benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal fluctueert dat tussen de 110 KG – 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie