Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Benningbroek

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Benningbroek verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Hierdoor kunt u zonder risico en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. In het volgende overzicht kunt u aan de slag met nuttige details wat betreft trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Ook kunt u direct en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Risicoloos en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift te koop.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €1800 & €9400, inclusief montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Medemblik | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Benningbroek april 2024

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.250 of nog duurder.
 • Extra opties als een verlichte voetenplank komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel verstrekken wij een inschatting van de kosten van het laten installeren van een traplift in Benningbroek. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.550 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€4.800 – €8.100€2.500 – €6.200halve dag
Meerdere bochten€6.550 – €10.100€4.350 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.000 – €14.300€5.350 – €9.5001 dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Benningbroek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Benningbroek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u gemakkelijk 50% op de aanschaf van uw traplift. Ook is recycling goed voor het milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-benningbroek-1654

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. U bestuurt de traplift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Benningbroek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Verder bestaan er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap start bij €2.600 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.200 incl. plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat een laag dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde firma die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn te koop v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Medemblik. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur beslist of het installeren van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een systeem aanschaffen die in lijn is met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Benningbroek onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en adviseert welk systeem aansluit op uw situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande lijst staan fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Benningbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Benningbroek.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal geschikte producenten actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en uitstekende service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn enkele populaire leveranciers Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarbij bestaan er ook minder bekende merken zoals Strobbe, Minivator, Heymer, Triwa, Extrema. Gerenommeerde installateurs van merken als deze zijn 123traplift, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van de beste huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Benningbroek binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Minivator en RecentLift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Otolift Line.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Benningbroek is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Benningbroek communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen wisselt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie