Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Berkhout

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Berkhout kan u daarbij helpen! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en zonder moeite in uw eigen huis blijven wonen. Op deze site bieden wij bruikbare tips omtrent trapliften. Wij bieden handige info over allerlei modellen liften, de werking, de prijzen, de WMO en info over tweedehands modellen. Geïnteresseerd? Dan kunt u direct een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Op een veilige en gemakkelijke manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €1900 tot zo’n €9100, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Koggenland | Fabrikanten en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1647
WMO Beslissingstermijn26 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift Berkhout mei 2024

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een klaprail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Uiteraard geldt er een meerprijs voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra opties zoals een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Berkhout. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.600€1.700 – €2.1503,5 uur
1 bocht€5.100 – €9.300€2.500 – €6.800halve dag
2 bochten€5.850 – €11.600€4.150 – €7.7001 dag
Draaiende trap€8.300 – €12.900€5.200 – €9.4006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Berkhout.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Berkhout is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u gemakkelijk 45% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-berkhout-1647

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met hulp van een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kan deze stoel besturen met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning zal worden gekeken naar een passend model. In de regel onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Berkhout voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een goede traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model beschikt over een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Koggenland. Burgers die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. In sommige gevallen zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent verkent of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 26 weken. Hierna ontvangt u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een systeem laten installeren die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of nu direct hulp aanvragen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mailadres: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Berkhout bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u geschikte modellen laten zien en adviseert welk soort lift matcht met uw wensen en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Berkhout.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Berkhout.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 goede producenten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten waarborgen een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Grote dealers van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, TipTop, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Berkhout in zo’n 2 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Verkopers als Otolift & Extrema beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Stannah Siena.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Berkhout is niet heel goedkoop. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Berkhout hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak schommelt dat tussen de 105 KG tot 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie