Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Ursem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Ursem maak langer thuiswonen mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u zonder risico en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze pagina treft u uitgebreide specificaties omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, een technische beschrijving, de prijzen, de subsidiemogelijkheden (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Koggenland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2300 tot maar liefst €8100, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteKoggenland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1645
WMO Beslissingstermijn26 weken
Vaak gekozen liftPlatinum Horizon

Kosten traplift Ursem mei 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de richtprijs van het installeren van een traplift in Ursem. Zoals u kunt zien: het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.250€1.750 – €2.250halve dag
1 bocht€5.250 – €9.500€2.700 – €6.2004,5 uur
Meerdere bochten€6.150 – €10.000€4.000 – €7.6001 dag
Draaiende trap€7.850 – €14.200€5.300 – €9.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Ursem.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Ursem is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u al snel 50% op de aanschafwaarde. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste aanbieders hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-ursem-1645

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze rail wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel merken hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste types kunt u (indien gewenst) de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Ursem voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dat zorgt uiteindelijk voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. installatie. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.000. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Koggenland. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 26 weken. Nadien bieden ze u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura en PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een systeem aanschaffen dat past bij uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mail: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Ursem zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of diverse trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de tabel hieronder vindt u leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Ursem.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Ursem.

Geschikte merken
In uw regio zijn vijf professionele ontwikkelaars aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse professionele fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van bovengenoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Ursem al binnen 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Otolift of Smienk verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Ursem is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Ursem werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In veel gevallen schommelt dat tussen de 135 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie