Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Avenhorn

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Avenhorn maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker leest u handige specificaties met betrekking tot trapliften. Wij vertellen u meer over de verschillende type liften, de unieke werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarbovenop kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1600 en €8100, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Koggenland | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1633
WMO Beslissingstermijn26 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 160

Kosten traplift Avenhorn mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.300 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze goedkope vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Avenhorn. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.350€1.800 – €2.2503,5 uur
1 bocht€5.200 – €8.600€3.000 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€5.800 – €11.200€4.400 – €7.5001 dag
Draaiende trap€8.050 – €14.200€4.950 – €10.2006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Avenhorn.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Avenhorn is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u al snel 45% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. De meeste leveranciers kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-avenhorn-1633

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt gekoppeld aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Avenhorn voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.800 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit leidt tot hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Het systeem is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Elektra wordt goed afgeschermd voor vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Koggenland. Mensen die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en besluit of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een prettige manier thuis te blijven wonen. Via de WMO kunt u vaak hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de badkamer of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 26 weken. Vervolgens bieden ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een lift laten plaatsen die in lijn is met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of gelijk een aanvraag indienen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mailadres: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Avenhorn bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u misschien recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning als zij het bedrijfspand aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor gezinnen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire modellen introduceren en vertelt welk systeem matcht met uw budget en situatie. Veel dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel staan leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Avenhorn.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Avenhorn.

Professionele merken
In ons land zijn 5 populaire leveranciers aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers garanderen een vlotte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse professionele traplift fabrikanten We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Minivator, Extrema, Heymer, Strobbe. Erkende montagepartners van merken als deze zijn Vegro, Smienk, RecentLift, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Avenhorn binnen één tot twee weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is de rails wel nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Otolift + Strobbe verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Avenhorn is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Avenhorn hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel wisselt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Als extra service bij deze type woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift opgewassen tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie