Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudendijk

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Oudendijk vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en comfortabel naar boven en naar beneden. Via deze website kunt u aan de slag met bruikbare details aangaande trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De tarieven variëren tussen €2500 tot maar liefst €10000, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Koggenland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1631
WMO Beslissingstermijn26 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 80

Kosten traplift Oudendijk april 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte prijs komt tot stand middels 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de tabel hieronder treft u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Oudendijk. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.550€1.700 – €2.3003,5 uur
Eén bocht€4.900 – €9.900€2.500 – €5.100Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €10.500€3.850 – €7.2006 uur
Wenteltrap€7.600 – €12.200€4.700 – €9.700Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudendijk.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Oudendijk kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Hiermee bespaart u zo 40% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oudendijk-1631

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Oudendijk voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Verder kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit zorgt voor extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.500 inclusief plaatsing. Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.250. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit type is extra goed beschermd tegen regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die een rolstoellift kan monteren. Deze liften kosten al snel €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Koggenland. Inwoners met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 26 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) en het PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift laten installeren dat past bij uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer informatie of direct aan de slag met een aanvraag? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mail: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Buiten de traplift WMO Oudendijk vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past aansluit op uw wensen, eisen en budget. De meeste winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook werkzaam zijn in Oudendijk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Oudendijk.

Bekende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift fabrikanten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift fabrikanten beloven een snelle levering en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het schema hieronder bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte fabrikanten We doelen dan op Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Extrema, Triwa, Platinum, Minivator. Betrouwbare adviseurs van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, TipTop, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Oudendijk al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah + Heymer hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Oudendijk is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oudendijk communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In veel gevallen fluctueert dat tussen de 125 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie