Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Andijk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Andijk maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kunt u risicoloos en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Aan de hand van deze website bekijkt u belangrijke beschrijvingen over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Ook kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De uiteindelijke kosten variëren tussen €2400 oplopend tot 8300, incl. montage.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMedemblik | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1619
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 75

Kosten traplift Andijk mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De totaalprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Andijk. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.750€1.850 – €2.2504 uur
1 bocht€4.800 – €9.100€3.450 – €5.200halve dag
Twee bochten€5.850 – €10.100€3.700 – €7.4006 uur
Spiltrap€8.150 – €13.300€4.750 – €10.3006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Andijk.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Andijk kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-andijk-1619

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel producten beschikken over een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Grofweg onderscheiden we 2 types: stoelliften in Andijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.600 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.300 inclusief plaatsing. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.750. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een vijfpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Medemblik. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist beslist of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een type kiezen die in lijn is met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Andijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie zodra zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door mensen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een winkel of showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u meerdere stoelliften demonstreren en vertelt welk soort lift in lijn is met uw wensen en budget. Veel aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder treft u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Andijk.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Andijk.

Goede merken
In uw omgeving zijn meerdere professionele leveranciers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars hanteren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit diverse betrouwbare merken De meest bekende zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Platinum, Extrema, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van deze modellen zijn Vegro, TipTop, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een professionele adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Andijk binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de basis is de rails wel nieuw en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Platinum en PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 55.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Andijk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Andijk communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG en 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie