Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lutjebroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Lutjebroek verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig gebruik blijven maken van uw hele woning. Via deze website bekijkt u belangrijke gegevens wat betreft trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Stede Broec.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een beschermde en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2500 en €8600, incl. installatie.
 • Soms heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStede Broec | Fabrikanten en verkooppunten | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Lutjebroek april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.600.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.550 incl. montage.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclamespotjes. Deze vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het plaatsen van een traplift in Lutjebroek. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.600 – €2.250Dagdeel
Eén bocht€5.000 – €8.200€2.800 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.700€3.600 – €7.1001 dag
Wenteltrap€7.800 – €13.600€4.550 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Lutjebroek.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Lutjebroek is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aanschafwaarde. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Veel fabrikanten hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-lutjebroek-1616

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De stoellift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passende oplossing. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Lutjebroek voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is er al voor €2.300 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dit zorgt voor meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.250 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een driepuntsgordel.

Buiten traplift
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daarna rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stede Broec binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stede Broec. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Stede Broec (https://www.stedebroec.nl).
 2. Een erkende consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een systeem uitzoeken dat past bij uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Middend 2
 • 1611 KW, Stede Broec
 • Website: www.stedebroec.nl
 • E-mail: gemeente@stedebroec.nl
 • Telefoonnummer: 0228510111

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Lutjebroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die gebruikt kan worden door consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal mogelijkheden demonstreren en vertelt welke uitvoering aansluit op uw situatie. Veel winkeliers verkopen diverse merken. In het onderstaande overzicht bieden wij fabrikanten en dealers die ook liften monteren in Lutjebroek.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Lutjebroek.

Populaire merken
In uw regio zijn een aantal bekende producenten actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze merken beloven een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In het onderstaande overzicht treft u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden verschillende populaire ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder worden er ook producten verkocht van Heymer, Strobbe, Triwa, Minivator, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. RecentLift, TipTop, PractiComfort, Vegro, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet mogelijk. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Vaak zal de montage van een traplift in Lutjebroek al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u alles veilig kunt gebruiken. Dealers als Acorn en RecentLift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lutjebroek is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lutjebroek benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de regel fluctueert dat tussen de 110 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de modellen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten te realiseren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie