Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bovenkarspel

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Bovenkarspel maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zelfstandig en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze webpagina kunt u aan de slag met waardevolle informatie m.b.t. trapliften. U leest hier alles over soorten liften, een technische beschrijving, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u heel eenvoudig en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Stede Broec.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De prijzen schommelen tussen €2450 tot maar liefst €9300, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteStede Broec | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1611
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1100

Kosten traplift Bovenkarspel mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een sta-op-stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een snellere motor.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €6.900 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het volgende gedeelte treft u de adviesprijzen van het installeren van een traplift in Bovenkarspel. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.650 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €8.800€2.500 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€6.000 – €10.700€4.200 – €7.0006,5 uur
Draaiende trap€7.800 – €13.000€5.250 – €10.500Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Bovenkarspel.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bovenkarspel is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u maar zo 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-bovenkarspel-1611

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elk geval is anders. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Bovenkarspel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.700 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit ziet u terug in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.500. De prijs komt tot stand middels aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften worden aangeboden v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stede Broec d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Stede Broec. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om jarenlang op een veilige manier van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stede Broec (https://www.stedebroec.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een stoellift aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u hulp aanvragen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: De Middend 2
 • 1611 KW, Stede Broec
 • Website: www.stedebroec.nl
 • E-mailadres: gemeente@stedebroec.nl
 • Telefoonnummer: 0228510111

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Bovenkarspel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door consumenten om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende systemen laten zien en vertelt welk soort lift past bij de situatie en het budget. Veel van de showrooms hebben een groot assortiment en veel merken. In het onderstaande overzicht staan verkooppunten en fabrikanten die ook kunnen leveren in Bovenkarspel.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Bovenkarspel.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede fabrikanten actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken staan in voor een vlotte levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn meerdere populaire fabrikanten Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitkiezen van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Bovenkarspel binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa of RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Bovenkarspel is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Bovenkarspel communiceert een maximale draagkracht in KG. In veel gevallen valt dit binnen een marge van 105 KG – 170 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie