Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spierdijk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Spierdijk biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via deze website leest u praktische gegevens omtrent trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, een technische beschrijving, de onkosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kan men kosteloos en zonder moeite een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €2300 & €10000, incl. installatie.
 • Mogelijk krijgt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Koggenland | Merken en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1642
WMO Beslissingstermijn26 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Spierdijk juli 2024

U weet het zeker: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.600.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder bekijkt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Spierdijk. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.900€1.750 – €2.3504 uur
Eén bocht€4.550 – €9.600€3.250 – €6.8004,5 uur
Meerdere bochten€5.650 – €11.700€4.150 – €7.300Hele dag
Draaiende trap€8.550 – €14.400€4.750 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Spierdijk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spierdijk kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden op alle punten gecontroleerd en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u zo 35% – 60% vergeleken met een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-spierdijk-1642

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Spierdijk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Maatwerk is dus minder nodig. Een ander pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.700 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.950 incl. plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een noodbatterij.

Traplift voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Koggenland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat na of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 26 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U kunt dan zelf een model laten plaatsen die matcht met uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mailadres: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Spierdijk zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of diverse trapliften uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende opties introduceren en informeert welk merk/model rijmt met uw budget en situatie. Een groot deel van de winkels hebben een divers aanbod. In het schema hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Spierdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Spierdijk.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn meerdere populaire fabrikanten met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een korte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden diverse goede traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum, Heymer. Erkende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Spierdijk binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is de rails wel nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Stannah en Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Spierdijk is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Spierdijk hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak valt dit binnen een marge van 110 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie