Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuidermeer

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Zuidermeer kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken plaatsen een stoellift in hun appartement. Door deze oplossing kunt u veilig en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze site treft u nuttige tips omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Koggenland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2050 & €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Een traplift aanvragen via de WMO in Koggenland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
WMO Beslissingstermijn26 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant outdoor

Kosten traplift Zuidermeer juli 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een extra dunne rail.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap start bij €2.350.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in flyers. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Zuidermeer. Het trap type is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.700 – €2.2004 uur
1 bocht€5.400 – €8.800€2.750 – €5.4004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.800€4.350 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €12.700€5.300 – €9.2005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuidermeer.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Zuidermeer kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u maar zo 45% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zuidermeer-1652

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kan de stoellift activeren middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Ook kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zuidermeer voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot een hogere prijs en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 incl. installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze lift werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende organisatie die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Koggenland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of de traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 26 weken. Nadien bieden ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een model kiezen die rijmt met uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of meteen hulp aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mail: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Zijn er nog meer vergoedingen?
Los van de traplift WMO Zuidermeer subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal liften laten zien en adviseert welke uitvoering matcht met uw situatie. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder staan merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Zuidermeer.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Zuidermeer.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere erkende leveranciers met eigen producten. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten verzekeren een korte levertijd en goede after service. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan een aantal populaire leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Minivator. Populaire specialisten van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, Vegro, TipTop, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Verder kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Zuidermeer binnen één tot twee weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Installateurs zoals Triwa en Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Air.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Zuidermeer is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Zuidermeer hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie