Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Sijbekarspel

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Sijbekarspel verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zeer eenvoudig uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze site treft u uitgebreide details omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de onkosten, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 & €9000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Medemblik | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Sijbekarspel mei 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs wordt bepaald door 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.350 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze gunstige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de begrote kosten van het laten monteren van een traplift in Sijbekarspel. Uw trapsituatie is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.650 – €2.3001/2 dag
1 bocht€4.900 – €8.900€3.150 – €6.000Dagdeel
Meerdere bochten€5.950 – €11.800€3.550 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.550 – €14.300€4.600 – €10.1005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Sijbekarspel.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Sijbekarspel is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Meer en meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-sijbekarspel-1655

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste types hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke trap is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Sijbekarspel voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.150 incl. montage.Het systeem kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zo opgewassen tegenextreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna sturen ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een stoellift selecteren die aansluit op uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer weten of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Sijbekarspel onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een adviespunt of winkel in de buurt. Een betrouwbare expert kan u passende modellen tonen en geeft aan welk soort lift matcht met uw budget en situatie. De meeste dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de volgende tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften installeren in Sijbekarspel.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Sijbekarspel.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende leveranciers met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze producenten beloven een snelle levering en goede after service. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe. Bekende specialisten van merken als deze zijn PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur helpt u graag bij het uitkiezen van een goede huislift. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Sijbekarspel al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle onderdelen worden grondig getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Otolift en PractiComfort beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Sijbekarspel is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Sijbekarspel hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak ligt dat tussen de 120 KG en 160 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie