Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lambertschaag

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Lambertschaag kan u daarbij helpen! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Op deze webpagina bieden wij handige informatie ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de unieke werking, de (montage)kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Op een betrouwbare en prettige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €2000 en €8200, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Medemblik | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Lambertschaag mei 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak komen er additionele kosten bij voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.800.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte vindt u indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Lambertschaag. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.500€1.750 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.300 – €9.100€3.500 – €6.900halve dag
2 bochten€5.600 – €10.000€3.650 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.550 – €12.200€5.000 – €9.6005,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lambertschaag.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Lambertschaag kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitgebreid getest en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u gemakkelijk 35% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-lambertschaag-1658

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Lambertschaag voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.800 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.050 inclusief plaatsing. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een geschikte zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur maakt een afspraak en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. Hier kunt u melden waar de behoefte ligt om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vervolgens verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een traplift laten monteren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Lambertschaag lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u meerdere systemen laten zien en geeft aan welk type lift past past bij uw trap, situatie en budget. Het gros van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Lambertschaag.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Lambertschaag.

Bekende merken
In Nederland zijn meerdere professionele traplift bouwers aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere populaire fabrikanten De meest bekende zijn ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Extrema, Triwa, Heymer, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van eerdergenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert maakt een afspraak bij u thuis om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel situaties kan de montage van een traplift in Lambertschaag binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah + Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Otolift Two.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Lambertschaag is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Lambertschaag communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG tot 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Juist voor deze situaties kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie