Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Abbekerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Abbekerk kan u daarbij helpen! Meer en meer senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op de traplift-vergelijker treft u waardevolle informatie inzake trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, de unieke werking, de installatiekosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Tevens kunt u gratis een brochure of een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1650 tot zo’n €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Abbekerk juli 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een lederen stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.300.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al gauw €7.100 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Abbekerk. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.800€1.550 – €2.1501/2 dag
1 bocht€4.700 – €8.000€3.450 – €6.800Dagdeel
Twee bochten€6.550 – €11.200€4.300 – €7.900Hele dag
Draaiende trap€8.400 – €12.700€4.900 – €10.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Abbekerk.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Abbekerk kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u zo 55% vergeleken met een nieuw model. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-abbekerk-1657

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste modellen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Abbekerk voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.350 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende fabrikant die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een veilige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Met de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-expert verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Hierna bieden ze u documenten over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen die voldoet aan uw situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere subsidieregelingen
Na de traplift WMO Abbekerk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal mogelijkheden laten zien en vertelt welk merk/model aansluit op uw situatie. Veel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook kunnen leveren in Abbekerk.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Abbekerk.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de tabel hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We differentiëren meerdere bekende producenten Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Extrema, Heymer, Strobbe. Bekende verkopers van deze merken zijn o.a. Smienk, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Abbekerk al binnen 2 weken worden gedaan.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp & Strobbe beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Abbekerk is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Abbekerk hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 105 KG & 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie