Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoogwoud

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Hoogwoud maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Zodoende kunt u zelfstandig en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website leest u nuttige adviezen aangaande trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over diverse lift types, een technische beschrijving, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Bovendien kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Opmeer.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te installeren.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1850 en €9900, inclusief montage.
 • Regelmatig krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten traplift mei 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Opmeer | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1718
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 55

Kosten traplift Hoogwoud mei 2024

U bent overtuigt: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er al vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.550 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Hoogwoud. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.650 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.550 – €8.700€3.050 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €10.200€4.200 – €7.5006 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.000€5.150 – €9.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoogwoud.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hoogwoud is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden helemaal gereviseerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zodoende bespaart u eenvoudig 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de aanbieders hebben op dit moment diverse gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-hoogwoud-1718

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Meestal kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Hoogwoud voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.350 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.800 inclusief montage. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een meedraaiende stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Opmeer via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Opmeer. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Desalniettemin vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Opmeer (https://www.opmeer.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een stoellift uitzoeken die rijmt met uw behoeften. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? Bijgaand checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Klaproos 1
 • 1716 VS, Opmeer
 • Website: www.opmeer.nl
 • E-mailadres: gemeente@opmeer.nl
 • Telefoonnummer: 0226363333

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Hoogwoud subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende opties tonen en adviseert welk model in lijn is met uw woning en budget. De meeste winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Hoogwoud.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Hoogwoud.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele goede producenten werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan voor een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn vijf goede fabrikanten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe. Bekende wederverkopers van deze modellen zijn RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist zal u helpen bij het uitzoeken van een passende huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Hoogwoud binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. Alle onderdelen worden grondig gecheckt waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah + Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 2000.

Kan ik een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Hoogwoud is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Hoogwoud communiceert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis wisselt dat tussen de 115 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de opties die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie