Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hensbroek

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een slimme traplift in Hensbroek biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Op deze manier kan men zonder zorgen en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Via de TrapliftExpert bekijkt u belangrijke specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Daarnaast kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Koggenland.

 • Een traplift is een stoel die via een rail naar boven en beneden gaat.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1850 & €8600, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Koggenland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1711
WMO Beslissingstermijn26 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Hensbroek juli 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.400.
 • Extra upgrades zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder bieden wij verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Hensbroek. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.700 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.950 – €9.800€2.950 – €5.4001/2 dag
2 bochten€5.950 – €11.200€4.100 – €7.800Eén dag
Draaiende trap€8.550 – €14.400€5.400 – €10.9006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hensbroek.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Hensbroek is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-hensbroek-1711

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle merken hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. In de regel kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welke soorten trapliften zijn er?

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hensbroek voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.500 incl. montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 inclusief plaatsing. De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Koggenland d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Koggenland. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Met de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Koggenland (https://www.koggenland.nl).
 2. De consulent komt langs om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur verkent of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (onder andere door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 26 weken. Daarna krijgt u informatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een lift laten plaatsen die matcht met uw wensen. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer weten of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Middenhof 2
 • 1648 JG, Koggenland
 • Website: www.koggenland.nl
 • E-mail: loketzorgenwelzijn@koggenland.nl
 • Telefoonnummer: 0229548370

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Hensbroek subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen ondersteuning in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom in de omgeving. Een goede verkoopmedewerker kan u passende mogelijkheden demonstreren en informeert u over welk soort lift rijmt met uw situatie. Het gros van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vergelijkt u leveranciers en merken die ook leveren in Hensbroek.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftAl jaren actief op deze markt
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Hensbroek.

Goede merken
In uw omgeving zijn 5 betrouwbare ontwikkelaars met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars beloven een korte installatietijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan enkele bekende merken Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Heymer, Strobbe, Minivator, Platinum, Triwa. Betrouwbare aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, PractiComfort, Smienk, 123traplift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Hensbroek in zo’n 2 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Dealers als Stannah & Heymer beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Hensbroek is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hensbroek verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 110 KG & 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie