Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wervershoof

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Wervershoof kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze webpagina leest u praktische gegevens omtrent trapliften. Wij bieden handige info over soorten liften, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Risicoloos en op een comfortabele manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2000 oplopend tot 8200, inclusief plaatsing.
 • Soms heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en installateurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel gekozen liftHandicare 950+

Kosten traplift Wervershoof april 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een verlichte voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap gaan de kosten omhoog. Ook geldt er een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.450 of nog duurder.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in folders. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het monteren van een traplift in Wervershoof. Het trap type vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.700 – €2.2003,5 uur
Eén bocht€4.500 – €8.600€2.850 – €6.4005 uur
2 bochten€5.950 – €10.200€4.300 – €7.2006 uur
Spiltrap€7.500 – €13.500€4.500 – €9.7006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wervershoof.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wervershoof is voordelig en net zo veilig. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 35% – 60% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wervershoof-1693

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste soorten hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Er is een lift voor elke trap.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis wordt gezocht naar het juiste product. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Wervershoof voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.600 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg meer kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. installatie. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem kunt u het product netjes houden in alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze variant beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik d.m.v. de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Medemblik. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel thuis te blijven wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn krijgt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een model selecteren die voldoet aan uw situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Wervershoof onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door gezinnen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een getrainde specialist kan u verschillende stoelliften introduceren en informeert welk soort lift matcht met de situatie en het budget. Veel van de aanbieders hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder staan merken en winkels die ook kunnen leveren in Wervershoof.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wervershoof.

Erkende merken
In ons land zijn diverse goede ontwikkelaars met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een korte levertijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn verschillende betrouwbare traplift bouwers Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er ook producten verkocht van Triwa, Heymer, Platinum, Strobbe, Extrema. Erkende (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn PractiComfort, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Wervershoof al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Standaard komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Triwa + 123 traplift verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Triwa TR 160.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Wervershoof is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Wervershoof hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken wisselt dat tussen de 125 KG en 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de systemen bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie