Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwaag

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Zwaag biedt uitkomst! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en zeer eenvoudig de trap op en af. Op deze pagina treft u waardevolle tips omtrent trapliften. Onze experts geven tips over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u heel eenvoudig en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Hoorn.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Met een veilig gevoel en op een eenvoudige manier naar boven en beneden gaan.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te koop.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2350 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Het kiezen van de juiste lift | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHoorn | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Zwaag mei 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap is het prijskaartje heel anders. Daarnaast geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.550.
 • Een simpele lift met één bocht is er al voor €5.750.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.650 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder vindt u een overzicht met de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Zwaag. Het soort trap (recht of met bochten) is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.800 – €3.450€1.700 – €2.200Dagdeel
Eén bocht€4.650 – €9.100€3.450 – €6.7005 uur
Twee bochten€6.050 – €10.700€4.000 – €7.3006,5 uur
Spiltrap€8.300 – €13.700€5.500 – €9.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwaag.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwaag kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u maar zo 40% – 45% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-zwaag-1689

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Zwaag voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Tevens kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit heeft als gevolg duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.900 incl. plaatsing. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type start bij €8.750. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zodoende kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit model wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Hoorn door de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Hoorn. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist maakt een afspraak en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Hoorn (https://www.hoorn.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur verkent of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type aanschaffen dat past bij uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? In de box hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Nieuwe Steen 1
 • 1625 VH, Hoorn
 • Website: www.hoorn.nl
 • E-mailadres: gemeente@hoorn.nl
 • Telefoonnummer: 0229252200

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Zwaag vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening speciaal voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden laten zien en vertelt welk soort lift voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Zwaag.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Zwaag.

Geschikte merken
In Nederland zijn 5 bekende producenten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars garanderen een korte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 erkende leveranciers Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum, Triwa. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het kopen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Zwaag binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard wordt de constructie nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle onderdelen worden gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator of TipTop beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Otolift Parallel.

Is het slim om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Zwaag is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Zwaag benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG – 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als extra service bij deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie