Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nibbixwoud

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Nibbixwoud vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Door deze oplossing kunt u veilig en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze pagina kunt u aan de slag met belangrijke tips m.b.t. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u heel eenvoudig een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift op maat.
 • De tarieven liggen tussen de €2050 oplopend tot 9500, inclusief installatie.
 • In sommige situaties heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000

Kosten traplift Nibbixwoud april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.100.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 incl. montage.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze lokkertjes schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Nibbixwoud. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.400€1.750 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.450 – €8.800€3.200 – €5.200halve dag
2 bochten€6.350 – €10.500€4.400 – €7.4005,5 uur
Spiltrap€8.300 – €14.000€4.900 – €10.2006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nibbixwoud.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nibbixwoud is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-nibbixwoud-1688

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Geholpen door een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Bijna alle soorten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 types: stoelliften in Nibbixwoud voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.250 incl. montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende verkoper die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Medemblik. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Middels de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U vertelt welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een model kiezen die aansluit op uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Nibbixwoud zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u meer info of het hele assortiment trapliften uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier in de regio. Een betrouwbare expert kan u de populaire stoelliften demonstreren en adviseert u over welk systeem voldoet aan uw wensenlijstje en budget. Een groot deel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel bekijkt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Nibbixwoud.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nibbixwoud.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere populaire leveranciers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze producenten waarborgen een snelle levering een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de volgende tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan verschillende professionele ontwikkelaars Dit zijn Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Minivator, Extrema, Heymer. Betrouwbare installateurs van de genoemde merken zijn PractiComfort, TipTop, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Nibbixwoud in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden gereviseerd zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Stannah & TipTop bieden een prima aanbod 2e hands modellen als onder andere de Stannah Starla.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nibbixwoud is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nibbixwoud benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis fluctueert dat tussen de 135 KG en 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze gevallen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie