Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midwoud

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Midwoud maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kan men zonder zorgen en comfortabel in uw vertrouwde woning blijven wonen. Onderstaand bieden wij belangrijke informatie inzake trapliften. U leest hier alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Zorgeloos en op een eenvoudige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 & €9100, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Kosten traplift april 2024 | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Medemblik | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1679
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire trapliftStannah Starla

Kosten traplift Midwoud april 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat kost zoiets? De kostprijs hangt af van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.900.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al gauw €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze gunstige basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de onderstaande tabel bieden wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Midwoud. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.600 – €2.250halve dag
1 bocht€4.900 – €8.200€2.850 – €6.700halve dag
2 bochten€5.700 – €11.800€3.950 – €7.700Hele dag
Spiltrap€8.200 – €12.200€5.350 – €10.3001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Midwoud.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Midwoud kan erg interessant zijn. Gebruikte modellen worden goed getest en zijn helemaal veilig. Zo bespaart u zo 40% op de aankoopprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Veel verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-midwoud-1679

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De lift werkt op basis van stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel merken hebben de beschikking over een draaistoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Midwoud voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.600 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.800 incl. montage.Dit model kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dergelijke oplossingen kosten al snel €10.000. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en aanvullende opties als een luxe stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type wordt geleverd met een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik door de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u gebruik maken van de WMO voor woningaanpassingen? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een betrouwbare wijze zelfstandig te blijven. Met de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Daarna sturen ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een systeem selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of snel een WMO-melding doen? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere vormen van subsidie
Na de traplift WMO Midwoud vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire modellen laten zien en informeert welk merk/model aansluit op uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In deze tabel staan verkooppunten en fabrikanten die ook een lift kunnen plaatsen in Midwoud.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Midwoud.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars focussen zich op een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf geschikte ontwikkelaars Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe. Erkende wederverkopers van merken als deze zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het kopen van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Midwoud binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om een veilig product aan te bieden. Leveranciers als ThyssenKrupp & 123 traplift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Triwa TR 75.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Midwoud is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Midwoud hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 125 KG & 145 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie