Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Opperdoes

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Opperdoes maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u praktische specificaties ten aanzien van trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Meer info? Dan kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 tot wel €8600, inclusief montage.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteMedemblik | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Vaak gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Opperdoes mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.600 inclusief plaatsing.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten monteren van een traplift in Opperdoes. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.550 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.700€3.450 – €5.4005 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.800€4.200 – €7.900Eén dag
Draaiende trap€8.200 – €14.400€5.000 – €10.2005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Opperdoes.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Opperdoes is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden grondig getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Hiermee bespaart u maar zo 30% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-opperdoes-1674

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor iedereen is er een passend model te vinden. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Opperdoes voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap is er al voor €2.650 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.150 inclusief plaatsing. Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs is afhankelijk van het aantal bochten en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften hebben al snel een prijskaartje van €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik met de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Echter vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen profiteren van hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent zoekt uit of de installatie van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn bieden ze u documenten over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een lift kopen die rijmt met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Is er iets niet duidelijk of meteen een WMO-voorziening aanvragen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Opperdoes subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u passende uitvoeringen demonstreren en informeert u over welk model matcht met uw woning en budget. Een groot deel van de winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook liften monteren in Opperdoes.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Opperdoes.

Goede merken
In uw regio zijn verschillende bekende ontwikkelaars operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken staan in voor een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan verschillende erkende traplift bouwers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator. Gerenommeerde verkopers van de genoemde merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal kan de montage van een traplift in Opperdoes al binnen 2 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa + RecentLift beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Opperdoes is behoorlijk duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Opperdoes hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 105 KG & 155 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze woningen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie