Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oostwoud

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Oostwoud kan u daarbij helpen! Een groot aantal mindervaliden en ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via onze vergelijker kunt u aan de slag met nuttige gegevens betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, hoe de bediening werkt, de prijzen, info over de WMO/PGB en veiligheid. Meer info? Dan kunt u gratis en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De tarieven fluctueren zo tussen de €2450 en €9900, incl. plaatsing.
 • Mogelijk komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Tarieven traplift juli 2024 | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMedemblik | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift Oostwoud juli 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De kostprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien komen er additionele kosten bij voor uitbreidingen als een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.250.
 • Een lift die 1 bocht door moet koopt u al v.a. €5.950.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.050 incl. montage.
 • Extra opties zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Oostwoud. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.700 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€4.650 – €9.100€3.350 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.150 – €10.800€4.150 – €7.7005,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.400€5.450 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Oostwoud.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Oostwoud is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden uiteraard goed nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u tot wel 50% – 60% op de aanschafwaarde. Tevens draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-oostwoud-1678

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel soorten beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement bestaat er een geschikt systeem. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oostwoud voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Maatwerk is dus minder nodig. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.250 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot een hogere prijs en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.500 inclusief montage. Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Zodoende is er voor elke trap een lift mogelijk. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze liften zijn te koop v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Medemblik. Senioren en mindervaliden met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren moeiteloos en veilig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Aansluitend ontvangt u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een model kiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? In onderstaand schema plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mailadres: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere vormen van subsidie
Naast de traplift WMO Oostwoud vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door huishoudens om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de regio. Een productspecialist kan u meerdere mogelijkheden tonen en informeert u over welk model aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook leveren in Oostwoud.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Oostwoud.

Goede merken
In Nederland zijn diverse populaire traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift fabrikanten bieden een snelle levering en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande lijst bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden vijf goede merken Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Strobbe, Heymer, Triwa, Extrema. Erkende adviseurs van eerdergenoemde merken zijn TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur zal u helpen bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de montage van een traplift in Oostwoud al binnen 2 weken gebeuren.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Installateurs zoals Platinum & TipTop hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oostwoud is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Oostwoud verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG – 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo blijft u lift gewoon goed werken in elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie