Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Twisk

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Twisk verschaft u die mogelijkheid! Een groot aantal ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kan men zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op de traplift-vergelijker leest u bruikbare details over trapliften. Onze experts geven tips over velerlei liften en producten, de unieke werking, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kan men gelijk en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Medemblik.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1600 oplopend tot 8000, incl. installatie.
 • Soms worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMedemblik | Fabrikanten en monteurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftOtolift Parallel

Kosten traplift Twisk juni 2024

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt bepaald door twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze voordelige basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder vindt u de begrote kosten van het installeren van een traplift in Twisk. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.950€1.550 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€4.700 – €8.300€3.350 – €5.3004,5 uur
Twee bochten€6.400 – €10.000€3.750 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€8.550 – €13.700€5.150 – €9.7006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Twisk.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Twisk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitvoerig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Daarmee bespaart u maar zo 60% op de nieuwprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-twisk-1676

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De stoellift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Ook kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk huis bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Twisk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.250 incl. montage.Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen kosten al gauw €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Medemblik. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). Een speciale verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model uitzoeken die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of meteen aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Twisk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal systemen introduceren en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw trap, situatie en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan merken en winkels die ook liften monteren in Twisk.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Twisk.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere goede ontwikkelaars met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareTevredenheidsscore van een 8,8
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren meerdere geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Platinum, Strobbe, Heymer, Extrema. Grote aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van de beste huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Twisk al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans is de rails wel nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator of TipTop verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Swing.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor senioren die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om de kosten te spreiden. Traplift huren in Twisk is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan huren zeker een optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Twisk hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 100 KG en 175 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies bij overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze situaties bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie