Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwaagdijk-West

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Zwaagdijk-West maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder moeite op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met uitgebreide specificaties t.a.v. trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de montagekosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Medemblik.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Zorgeloos en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1900 tot maar liefst €9300, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMedemblik | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
WMO Beslissingstermijn8-26 weken
Populaire liftStannah Solus

Kosten traplift Zwaagdijk-West juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee aspecten: type trap (met bochten of recht) maar ook door de extra opties die u kiest. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra’s zoals een snellere motor.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.600.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.300 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Zwaagdijk-West. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.800€1.750 – €2.2504 uur
Eén bocht€4.800 – €8.100€3.050 – €6.9004,5 uur
Twee bochten€6.050 – €11.400€4.150 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.250 – €13.400€4.800 – €9.2001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zwaagdijk-West.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zwaagdijk-West is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met tweedehands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-zwaagdijk-west-1686

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. Doorgaans zijn er 2 soorten: stoelliften in Zwaagdijk-West voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Tevens bestaan er liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.900 inclusief installatie. Dit model is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Medemblik binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Medemblik. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin betaalt u een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het gedeelte hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Medemblik (https://www.medemblik.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-specialist verkent of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8-26 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een lift uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dick Ketlaan 21
 • 1687 CD, Medemblik
 • Website: www.medemblik.nl
 • E-mail: wmo@medemblik.nl
 • Telefoonnummer: 0229856000

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Zwaagdijk-West onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u misschien van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften onder de loep nemen? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften tonen en adviseert welk type lift past voldoet aan uw budget en situatie. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in Zwaagdijk-West.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkRuim aanbod met onafhankelijk advies
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zwaagdijk-West.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn een aantal erkende producenten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten focussen zich op een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaNaast montage ook verantwoordelijk voor onderhoud
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare merken Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema, Platinum. Bekende (2e hands) leveranciers van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Zwaagdijk-West binnen één tot twee weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te waarborgen. Aanbieders zoals Handicare en 123 traplift verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Stannah Solus.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zwaagdijk-West is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Zwaagdijk-West hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 130 KG & 170 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie