Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Egmond aan Zee

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Egmond aan Zee maakt het mogelijk! Een groot deel van de bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op die manier kunt u risicoloos en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site kunt u aan de slag met handige beschrijvingen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over allerlei modellen liften, de unieke werking, de prijzen, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u gratis en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Met een gerust hart en op een eenvoudige manier blijven genieten van uw woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De uiteindelijke kosten liggen tussen de €2250 tot wel €8800, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteBergen Noord-Holland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Egmond aan Zee mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor upgrades als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.150 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In deze tabel verstrekken wij de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Egmond aan Zee. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.700€1.850 – €2.3501/2 dag
Eén bocht€5.500 – €9.300€3.350 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.700 – €10.600€3.700 – €7.1001 dag
Draaiende trap€8.250 – €13.700€5.300 – €9.500Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Egmond aan Zee.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Egmond aan Zee kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u zo 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Veel merken hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-egmond-aan-zee-1931

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Egmond aan Zee voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.700 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in duurdere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.900 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een vijfpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Bovenrijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze liften worden aangeboden v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U vertelt aan welke artikelen u behoefte heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een lift uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of snel hulp aanvragen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mail: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Egmond aan Zee subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de regio. Een erkende adviseur kan u een aantal uitvoeringen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering rijmt met uw trap, situatie en budget. Het gros van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Egmond aan Zee.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Egmond aan Zee.

Populaire merken
In Nederland zijn enkele professionele leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift fabrikanten focussen zich op een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er bestaan 5 erkende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare verkopers van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen bij het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak kan de installatie van een traplift in Egmond aan Zee binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Otolift of TipTop verstrekken een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Egmond aan Zee is relatief duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Egmond aan Zee benoemt doorgaans een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. In de regel gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG en 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie