Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Limmen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Limmen kan u daarbij helpen! Veel senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zonder risico en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bekijkt u belangrijke adviezen t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u direct en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Castricum.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De totale kosten fluctueren zo tussen de €2050 tot zo’n €8100, inclusief plaatsing.
 • In sommige gevallen wordt de traplift vergoed vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteCastricum | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftTriwa TR 80

Kosten traplift Limmen juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het soort trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten installeren van zo’n traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Mogelijk komen er additionele kosten bij voor extra opties zoals een lederen stoel.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet is verkrijgbaar vanaf €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.050 inclusief installatie.
 • Opties zoals een vierpuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Limmen. Zoals u kunt zien: het type trap is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.500 – €3.400€1.800 – €2.1001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.100€3.200 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.350 – €11.300€3.700 – €7.800Hele dag
Draaiende trap€7.800 – €13.100€4.750 – €9.9005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Limmen.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Limmen is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u tot wel 60% ten opzichte van een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkopers hebben op dit moment diverse tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-limmen-1906

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Limmen voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een extra voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap start bij €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit heeft als gevolg meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Hierdoor kan er altijd een werkend product worden geleverd. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en eventuele extra’s zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Castricum binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Castricum. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Castricum (https://www.castricum.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vanaf dat moment krijgt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het laten plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een traplift uitkiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1902 CA, Castricum
 • Website: www.castricum.nl
 • E-mailadres: gemeentebestuur@castricum.nl
 • Telefoonnummer: 140251

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Limmen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening gericht op particulieren die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of showroom in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften introduceren en adviseert u over welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Veel aanbieders verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de volgende tabel bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Limmen.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% op de aanschafwaarde
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met goede leveranciers van trapliften in Limmen.

Goede merken
In Nederland zijn een aantal bekende leveranciers operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers staan in voor een korte levertijd en goede after service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden vijf bekende fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Extrema, Strobbe, Heymer, Platinum, Minivator. Grote dealers van bovengenoemde merken zijn TipTop, Vegro, Smienk, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een fijne huislift. Voorts kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan de montage van een traplift in Limmen binnen een paar weken gebeuren.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier is het railsysteem 100% nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Platinum en PractiComfort beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Homeglide.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurconstructie is handig voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Limmen is niet heel goedkoop. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Limmen hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 110 KG & 140 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze woningen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie