Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Groet

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Groet kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Door deze oplossing kunt u zelfstandig en zeer eenvoudig blijven genieten van uw woning. Via deze website treft u bruikbare specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, hoe de bediening werkt, de tarieven, info over de WMO/PGB en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven variëren tussen €2350 tot maar liefst €9500, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Bergen Noord-Holland | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1873
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftTriwa TR 75

Kosten traplift Groet juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte kostprijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.500 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Groet. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.900€1.850 – €2.200halve dag
1 bocht€4.800 – €9.500€2.950 – €6.7001/2 dag
Meerdere bochten€6.450 – €10.200€3.700 – €8.0001 dag
Draaiende trap€7.500 – €13.100€4.850 – €9.2006,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Groet.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Groet is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden gereviseerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-groet-1873

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze rail wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Dan kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Groet voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire firma die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Inwoners met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U bespreekt waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u gegevens over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura en PGB budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U mag zelf een model kiezen die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of direct weten waar u een aanvraag kan indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mail: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Groet vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen een subsidie zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u passende uitvoeringen laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw budget en situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften installeren in Groet.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Groet.

Geschikte merken
In uw regio zijn verschillende professionele traplift bouwers actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze producenten waarborgen een snelle levertijd en een professionele storingsdienst. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit 5 geschikte traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa. Populaire specialisten van deze merken zijn o.a. TipTop, Smienk, Vegro, PractiComfort, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Groet binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Triwa & 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Groet is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Groet hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de opties die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie