Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Egmond aan den Hoef

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Egmond aan den Hoef vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op die manier kunt u zonder risico en zonder moeite weer op de bovenverdieping komen. Op deze pagina leest u praktische informatie omtrent trapliften. Wij bieden handige info over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de installatiekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u online en zonder moeite een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Bergen Noord-Holland.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven wisselen sterk tussen €2350 tot zo’n €8300, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Tarieven traplift mei 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteBergen Noord-Holland | Merken en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1934
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Egmond aan den Hoef mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.300 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een klaprail zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze interessante basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het installeren van een traplift in Egmond aan den Hoef. Het soort trap (recht of met bochten) heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.600€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€5.500 – €8.800€3.300 – €6.2005 uur
Meerdere bochten€6.350 – €10.500€4.200 – €7.900Eén dag
Spiltrap€7.950 – €13.700€5.250 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Egmond aan den Hoef.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Egmond aan den Hoef kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-egmond-aan-den-hoef-1934

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel producten hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Egmond aan den Hoef voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, smalle en brede trap. Verder kunt u kiezen voor speciale liften voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief installatie.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit resulteert in meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.800 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. het aantal bochten en eventuele extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en u kunt er een afdekhoes om doen. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Daarna verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bergen Noord-Holland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Interesse in de woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Bergen Noord-Holland. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Bergen Noord-Holland (https://www.bergen-nh.nl).
 2. Uw consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een lift aanschaffen die matcht met uw behoeften. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of direct hulp aanvragen? In de lijst hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Ligthartstraat 4
 • 1817 MR, Bergen Noord-Holland
 • Website: www.bergen-nh.nl
 • E-mail: zorgplusloket@bergen-nh.nl
 • Telefoonnummer: 0728880000

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Egmond aan den Hoef onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor consumenten die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft aan welk type lift past matcht met de situatie en het budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Egmond aan den Hoef.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Egmond aan den Hoef.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf geschikte fabrikanten operationeel. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers staan in voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We onderscheiden vijf populaire traplift bouwers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe. Populaire aanbieders van deze modellen zijn Vegro, PractiComfort, TipTop, Smienk, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het uitzoeken van een goede huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om de situatie te bekijken, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de installatie van een traplift in Egmond aan den Hoef binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Stannah of RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Egmond aan den Hoef is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Egmond aan den Hoef verstrekt vaak een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken ligt dat tussen de 110 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Neem dit serieus en bekijk de systemen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als aanvulling voor deze gevallen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie