Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Uitgeest

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een speciale traplift in Uitgeest verschaft u die mogelijkheid! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u veilig en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Onderstaand vindt u belangrijke adviezen over trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Meer info? Dan kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Uitgeest.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2250 tot zo’n €8600, inclusief plaatsing.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Uitgeest | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Uitgeest juli 2024

U bent erover uit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De offerteprijs komt tot stand middels twee factoren: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het minst arbeidsintensief en dus ook het voordeligst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard komen er additionele kosten bij voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.100.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is nog weer duurder, denk aan €7.100 of meer.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Uitgeest. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.550€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€5.000 – €8.100€3.350 – €6.7001/2 dag
2 bochten€5.600 – €11.400€3.800 – €8.000Eén dag
Draaiende trap€7.650 – €13.500€5.500 – €10.9005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Uitgeest.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Uitgeest kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-uitgeest-1911

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Uitgeest voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er zit dus relatief weinig werk in. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.250 incl. montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.850 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit product wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Uitgeest via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Uitgeest. Senioren, chronisch zieken en anderen die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Uitgeest (https://www.uitgeest.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies nodig heeft om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert analyseert of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Vervolgens krijgt u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type selecteren die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of direct een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Middelweg 28
 • 1911 EG, Uitgeest
 • Website: www.uitgeest.nl
 • E-mail: gemeentebestuur@uitgeest.nl
 • Telefoonnummer: 140251

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Uitgeest vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de buurt. Een erkende adviseur kan u passende mogelijkheden introduceren en informeert u over welk systeem past bij uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Uitgeest.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe beste gebruikte trapliften op maat
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Uitgeest.

Professionele merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal betrouwbare ontwikkelaars operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en uitstekende service. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande tabel bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden meerdere populaire traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Platinum, Minivator, Heymer. Erkende wederverkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist kan u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Uitgeest binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare en Smienk hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare Freecurve.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Uitgeest is puur financieel gezien niet verstandig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Uitgeest communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG – 175 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie