Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heiloo

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Heiloo maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u veilig en zeer eenvoudig in uw eigen huis blijven wonen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met nuttige adviezen betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de tarieven, de WMO regelingen en veiligheid. Meer info? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Heiloo.

 • Een traplift is een elektrische op rails gemonteerde stoel waarmee u naar boven kan.
 • Risicoloos en op een aangename manier naar boven en naar beneden.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De tarieven variëren tussen €2450 & €9300, incl. installatie.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werkt het? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHeiloo | Fabrikanten en verkooppunten | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Heiloo mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt investeren in een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Normaal gesproken zijn er extra kosten voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.500.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een klaprail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel treft u de richtprijs van het laten installeren van een traplift in Heiloo. Het aantal bochten gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.900€1.800 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.000 – €9.400€2.850 – €5.1005 uur
2 bochten€6.150 – €11.400€4.400 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €13.700€5.450 – €9.2001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Heiloo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Heiloo is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Op deze manier bespaart u al snel 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer verkooppunten bieden een assortiment met 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-heiloo-1851

Waarom een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is neemt de noodaccu het over. Bijna alle stoelliften bieden optioneel een ondersteunde stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Heiloo voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Verder verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.250 inclusief plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De robuuste traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en u kunt er een afdekhoes om doen. Op die manier is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan u op een rustige manier omhoog brengen. Boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al snel €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heiloo via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Heiloo. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn op een veilige manier zelfstandig te blijven. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Heiloo (https://www.heiloo.nl).
 2. De consulent maakt met u een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. In sommige gevallen wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna bieden ze u details over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Op het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een traplift laten plaatsen dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 1851 JL, Heiloo
 • Website: www.heiloo.nl
 • E-mailadres: wmo@heiloo.nl
 • Telefoonnummer: 0725356700

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Heiloo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende modellen tonen en adviseert welk model rijmt met uw budget en situatie. De meeste dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Heiloo.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkDe beste service, ook in het weekend en ‘s avonds
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met goede leveranciers van trapliften in Heiloo.

Geschikte merken
In ons land zijn verschillende erkende merken met eigen labels. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan in voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het onderstaande overzicht bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Heymer, Triwa, Platinum. Erkende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Vegro, RecentLift, Smienk, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Heiloo al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Minivator & Extrema hebben een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Heiloo is niet heel goedkoop. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Heiloo hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Doorgaans wisselt dat tussen de 120 KG & 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Vraag uw trapliftexpert naar de liften die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort gevallen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie