Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Heemskerk

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Heemskerk maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website leest u waardevolle tips m.b.t. trapliften. Wij vertellen u meer over diverse lift types, een technische beschrijving, de prijzen, info over de WMO/PGB en welke aanbieders er allemaal zijn. Meer info? Dan kunt u zonder kosten en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Heemskerk.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder zorgen en op een plezante manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Er is voor elke woning een traplift te maken.
 • De prijzen schommelen tussen €1500 tot zo’n €8800, inclusief installatie.
 • Regelmatig worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Heemskerk | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1965
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Heemskerk juni 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs hangt af van 2 factoren: uw trapsituatie en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.600 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel vindt u de richtprijzen van het monteren van een traplift in Heemskerk. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.500€1.600 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.800€3.400 – €5.4004,5 uur
Twee bochten€6.150 – €11.900€4.000 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €12.300€5.150 – €9.6006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Heemskerk.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Heemskerk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden helemaal gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de aankoopprijs. Tevens helpt u verspilling tegengaan. Flink wat fabrikanten kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-heemskerk-1965

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Traplift keuzegids

Elke situatie is weer anders. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Heemskerk voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.850 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit resulteert in hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 incl. montage.Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Heemskerk met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Heemskerk. Inwoners met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. In sommige gevallen biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Heemskerk (https://www.heemskerk.nl).
 2. Een consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent beslist of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn krijgt u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een stoellift kopen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Maerten van Heemskerckplein 1
 • 1964 EZ, Heemskerk
 • Website: www.heemskerk.nl
 • E-mailadres: post@heemskerk.nl
 • Telefoonnummer: 0251256777

Andere vormen van subsidie
Buiten de traplift WMO Heemskerk subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een ervaren adviseur kan u een aantal uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk systeem past bij uw budget en situatie. Veel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel staan aanbieders en merken die ook liften monteren in Heemskerk.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Heemskerk.

Populaire merken
In ons land zijn diverse geschikte producenten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan bekend om een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze fabrikanten – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftInnovatief en compact design
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Vergelijking van stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende erkende ontwikkelaars We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Extrema, Triwa, Minivator, Platinum, Heymer. Erkende (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het uitkiezen van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Heemskerk binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreide getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als bijv. de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Heemskerk is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. De stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Heemskerk werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak fluctueert dat tussen de 115 KG en 145 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw aanbieder naar speciale oplossingen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze type woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie