Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spaarndam

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Spaarndam kan u daarbij helpen! Veel bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website treft u nuttige specificaties inzake trapliften. Onze medewerkers lichten u in over welk type lift geschikt is voor uw trap, de werking, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u zonder kosten een brochure of een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Haarlem.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De prijzen variëren tussen €1900 tot wel €9000, inclusief montage.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaarlem | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2063
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Spaarndam juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Tevens zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.300.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.350.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.000 of meer.
 • Extra opties zoals een klaprail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder voorzien we u van prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het monteren van een traplift in Spaarndam. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.450€1.700 – €2.1504 uur
1 bocht€4.600 – €9.500€2.950 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €11.500€3.950 – €7.0006,5 uur
Spiltrap€7.950 – €12.800€5.250 – €10.1005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Spaarndam.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Spaarndam is zeker het overwegen waard. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u zo 40% – 45% op de aankoopprijs. Bovendien is dat een duurzame investering. Het gros van de verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-hands liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-spaarndam-2063

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan middels een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit artikel werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Bijna alle merken beschikken over een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kunt u het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Wat zijn precies de voordelen?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Spaarndam voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er systemen voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit resulteert in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Op die manier opgewassen tegenextreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die een rolstoellift kan monteren. Zulke liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlem d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlem. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Welke stappen moet ik ondernemen? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlem (https://www.haarlem.nl).
 2. De consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U indiceert wat u precies kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens geven ze u documenten over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra de gemeente de indicatie verleent moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt dan zelf een traplift uitkiezen die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of snel een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Rivieraplein 4
 • 2037 AS, Haarlem
 • Website: www.haarlem.nl
 • E-mailadres: info@lokethaarlem.nl
 • Telefoonnummer: 0235430990

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Spaarndam lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen ondersteuning in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een professionele adviseur kan u passende modellen demonstreren en vertelt welke uitvoering in lijn is met de situatie en het budget. De meeste showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel vindt u merken en winkels die ook liften monteren in Spaarndam.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Spaarndam.

Goede merken
In ons land zijn verschillende populaire ontwikkelaars werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars waarborgen een snelle levering en een goede service. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel staan de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit diverse geschikte producenten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator. Betrouwbare dealers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, RecentLift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur maakt een afspraak bij u thuis om de maten op te nemen, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal de montage van een traplift in Spaarndam binnen 1 – 3 weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. Doorgaans wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden grondig gecheckt zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Handicare + Strobbe bieden een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Solus.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Spaarndam is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Spaarndam verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak wisselt dat tussen de 110 KG – 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke woningtypes bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie