Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Overveen

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Overveen verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel uw gehele woning blijven gebruiken. Onderstaand bekijkt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. U leest hier alles over allerlei modellen liften, technische details, de tarieven, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer weten? Dan kan men kosteloos op een eenvoudige manier een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Bloemendaal.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Op een betrouwbare en gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen wisselen sterk tussen €2300 tot zo’n €9400, incl. installatie.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Bloemendaal | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2015
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Overveen april 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van twee aspecten: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een luxe stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een stoellift met één bocht start bij €5.850.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al snel €7.300.
 • Extra opties als een voetenplank met LED verlichting zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In deze tabel treft u de richtprijs van het laten plaatsen van een traplift in Overveen. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypeNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.450 – €8.800€3.000 – €5.0001/2 dag
2 bochten€6.000 – €11.000€4.050 – €7.0001 dag
Spiltrap€8.450 – €12.600€4.750 – €10.300Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Overveen.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Overveen is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u maar zo 55% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-overveen-2015

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt gekoppeld aan de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle modellen hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Doorgaans kunt u (indien gewenst) de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Overveen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men liften voor buitengebruik. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in wat hogere prijzen en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €5.750 inclusief installatie. Dit type kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen in een rolstoel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze liften kosten al snel €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Bloemendaal door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Bloemendaal. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift wel de oplossing is. Soms zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Bloemendaal (https://www.bloemendaal.nl).
 2. U persoonlijke consulent maakt met u een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn geven ze u aanvullende info over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente de indicatie verleent bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een type uitkiezen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Bloemendaalseweg 125
 • 2061 CH, Bloemendaal
 • Website: www.bloemendaal.nl
 • E-mailadres: info@wmo-loketbloemendaal.nl
 • Telefoonnummer: 0235267007

Andere vergoedingen
Na de traplift WMO Overveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door particulieren om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een adviespunt of showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u passende stoelliften laten zien en informeert welk type lift past past bij uw budget en situatie. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook liften installeren in Overveen.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Overveen.

Populaire merken
In uw omgeving zijn meerdere betrouwbare leveranciers actief. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers focussen zich op een snelle montage en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de volgende tabel vindt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden een aantal professionele leveranciers We doelen dan op Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Strobbe, Triwa, Platinum. Bekende verkopers van deze modellen zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert zal u bijstaan bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Overveen al binnen 2 weken gebeuren.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Meestal komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Acorn + Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Overveen is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Overveen benoemt doorgaans een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken ligt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de liften in het geval van overgewicht / obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze huizen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie