Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Santpoort-Noord

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Santpoort-Noord verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via de TrapliftExpert leest u bruikbare adviezen ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over welk type lift geschikt is voor uw trap, technische details, de installatiekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en welke aanbieders er allemaal zijn. Tevens kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Velsen.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De tarieven liggen tussen de €1600 tot maar liefst €9200, inclusief plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift april 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Velsen | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode2071
WMO Beslissingstermijn8-16 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Santpoort-Noord april 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat kost zoiets? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een klaprail. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.600.
 • Een simpele lift met één bocht is er vanaf €5.900.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.650 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een 4-puntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze interessante basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Santpoort-Noord. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.850€1.550 – €2.1001/2 dag
1 bocht€5.000 – €8.100€2.950 – €6.5005 uur
Meerdere bochten€6.000 – €10.500€4.100 – €7.000Hele dag
Draaiende trap€8.100 – €14.100€4.800 – €10.7006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Santpoort-Noord.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Santpoort-Noord kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreid gecontroleerd en kunnen snel worden geleverd. Zo bespaart u zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Meer en meer fabrikanten bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-santpoort-noord-2071

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften beschikken over een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. En voor iedere woning en gebruiker is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Santpoort-Noord voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.200 incl. installatie. Dit product is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en eventuele extra opties zoals een vierpuntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen, hagel en ijs. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire leverancier die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Velsen d.m.v. de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Velsen. Senioren, chronisch zieken en anderen met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om weer jaren op een prettige manier van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Velsen (https://www.velsen.nl).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U indiceert wat u kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als drempels of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-16 weken. Na deze termijn bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien de gemeente de indicatie verleent kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) en het PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een type aanschaffen die voldoet aan uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of gelijk een aanvraag indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Dudokplein 1
 • 1971 EN, Velsen
 • Website: www.velsen.nl
 • E-mail: info@velsen.nl
 • Telefoonnummer: 140255

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Santpoort-Noord bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een subsidie in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende stoelliften introduceren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Santpoort-Noord.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Schema met goede leveranciers van trapliften in Santpoort-Noord.

Erkende merken
In ons land zijn enkele geschikte ontwikkelaars met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze traplift bouwers hanteren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst bieden wij de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele grote fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Heymer. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, Vegro, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Santpoort-Noord binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de basis wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Triwa of Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Triwa TR 10.

Waar kan ik een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Santpoort-Noord is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Santpoort-Noord verstrekt vaak een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 100 KG & 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie