Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Haarlemmerliede

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een innovatieve traplift in Haarlemmerliede maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig naar boven en naar beneden. Op deze webpagina bieden wij uitgebreide informatie m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de geschatte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Meer info? Dan kunt u direct op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Risicoloos en op een prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2600 en €9800, incl. installatie.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Haarlemmermeer | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftOtolift Two

Kosten traplift Haarlemmerliede juli 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: het type trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak komen er additionele kosten bij voor opties zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een lift die 1 bocht door moet is er al voor €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.550.
 • Eventuele extra opties zoals een parkeerbocht zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel verstrekken wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Haarlemmerliede. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.600 – €2.1501/2 dag
1 bocht€5.150 – €9.700€2.950 – €6.7001/2 dag
Twee bochten€6.100 – €11.400€4.500 – €7.1001 dag
Spiltrap€7.950 – €13.700€5.250 – €9.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Haarlemmerliede.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Haarlemmerliede is voordelig en net zo veilig. Gebruikte artikelen worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 30% – 50% vergeleken met een nieuw model. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers bieden een assortiment met 2e-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-haarlemmerliede-2064

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. De lift werkt op elektriciteit. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien die u helpt bij het op- en afstappen. Standaard kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs zijn er 2 types: stoelliften in Haarlemmerliede voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is er vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.400 incl. installatie. Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.750. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxe stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor de rolstoel en de scootmobiel. Dit type beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u belang bij een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Haarlemmermeer. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Uw WMO-consulent komt bij u thuis en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door drempels of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is regelmatig een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een lift kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of gelijk een WMO-melding doen? Onderstaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Haarlemmerliede vinden we nog meer subsidieregelingen waar u misschien gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening speciaal voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel of showroom in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende systemen demonstreren en adviseert welk soort lift rijmt met de situatie en het budget. Het gros van de winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In de volgende tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Haarlemmerliede.

LeverancierVoordeel
TipTopOok tweedehands liften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Haarlemmerliede.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere professionele traplift fabrikanten operationeel. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan in voor een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de tabel hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahWereldwijd meer dan 750.000 liften geplaatst
ThyssenKruppMontage bij u thuis binnen 3,5 uur
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Minivator. Bekende wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Haarlemmerliede in zo’n 2 – 3 weken worden gedaan.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden uitgebreide getest zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als ThyssenKrupp en 123 traplift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Wat kost het om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor senioren die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Haarlemmerliede is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor langer gebruik is huur te kostbaar en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Haarlemmerliede hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak gaat het om een draagkracht tussen de 135 KG en 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. De productspecialist kan u meer vertellen over de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Speciaal voor dit soort type woningen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie