Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Spaarndam

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een traplift in Spaarndam maakt het mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op Trapliftexpert.nl leest u bruikbare gegevens wat betreft trapliften. Wij vertellen u meer over de liften die passen bij uw trap, de werking, de geschatte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2550 oplopend tot 8900, incl. montage.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift juli 2024 | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Haarlemmermeer | Merken en leveranciers | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2064
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftOtolift Air

Kosten traplift Spaarndam juli 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Een traplift installeren in huis is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een plaatsing op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.650.
 • Een lift die 1 bocht door moet wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €7.550 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een inschatting van de kosten van het plaatsen van een traplift in Spaarndam. De vorm van uw trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.750€1.550 – €2.2503,5 uur
Eén bocht€5.000 – €8.100€3.000 – €5.400Dagdeel
2 bochten€6.400 – €11.800€4.300 – €7.6006 uur
Spiltrap€8.300 – €13.200€5.550 – €9.3001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Spaarndam.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Spaarndam is voordelig en net zo veilig. Gebruikte types worden uitgebreide getest en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u eenvoudig 55% op de aankoopprijs. Als extra voordeel helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-spaarndam-2064

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is vooral handig als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Het railsysteem wordt geïnstalleerd op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan door middel van een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle producten beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 types: stoelliften in Spaarndam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle / brede / steile trap. Daarnaast onderscheiden we systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.300 incl. montage.Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt bepaald door de totale lengte van de trap en optionele upgrades zoals een opklapbare rail.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Zodoende is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde leverancier die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-adviseur komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om duurzaam en op een prettige manier in uw huis te wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw vraag te bespreken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of smalle deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het installeren van een traplift of andere zorgproducten) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een model uitkiezen dat past bij uw eisen en wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Komt u er niet uit of gelijk aan de slag met een aanvraag? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Spaarndam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u informatie inwinnen of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Dan kunt u terecht bij een showroom/dealer in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere opties introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk model aansluit op uw wensen en budget. Het gros van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook liften monteren in Spaarndam.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Spaarndam.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 geschikte ontwikkelaars operationeel. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten beloven een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook rechtstreeks een lift kopen. In het overzicht hieronder treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele betrouwbare traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarbij worden er ook producten verkocht van Extrema, Heymer, Triwa, Platinum, Strobbe. Bekende wederverkopers van deze merken zijn o.a. TipTop, 123traplift, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een specialist plant een huisbezoek in om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de installatie van een traplift in Spaarndam binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Doorgaans is het railsysteem 100% nieuw en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Stannah of PractiComfort verstrekken een prima aanbod 2e hands modellen als de Otolift Two.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Spaarndam is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Spaarndam communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans ligt dat tussen de 135 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw huis binnen te komen moet u soms eerst een opgang op. Met name bij etagewoningen. Juist voor deze woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie