Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hoofddorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in Hoofddorp verschaft u die mogelijkheid! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze pagina treft u waardevolle adviezen t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, de unieke werking, de onkosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Risicoloos en op een gemakkelijke manier van uw hele huis genieten.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2100 oplopend tot 9400, incl. installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Haarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2133
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Hoofddorp mei 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs hangt af van twee factoren: de vorm van de trap en extra opties zoals een opklapbare rail. Het laten plaatsen van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.800.
 • Een stoellift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al gauw €6.900 of meer.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten installeren van een traplift in Hoofddorp. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.700 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.050 – €8.000€3.100 – €6.6004,5 uur
Twee bochten€5.900 – €10.700€4.100 – €7.5005,5 uur
Wenteltrap€8.000 – €12.000€4.950 – €10.200Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Hoofddorp.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Hoofddorp is zeker het overwegen waard. Gebruikte artikelen worden grondig gecheckt en kunnen snel worden geleverd. Dan bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hoofddorp-2133

Hoe werkt een traplift precies?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel merken bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Hoofddorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €5.950 inclusief installatie. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buis wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelgebruikers. Dit speciale model werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede firma die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen zijn verkrijgbaar vanaf €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Mensen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert wat u precies kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u aanvullende info over de vervolgstappen die worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rolstoel) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een type laten monteren die matcht met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Hoofddorp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming zodra zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u een aantal systemen tonen en adviseert u over welk soort lift aansluit op uw wensen, eisen en budget. Het gros van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de onderstaande tabel bieden wij winkels en producenten die ook kunnen leveren in Hoofddorp.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Hoofddorp.

Goede merken
In ons eigen land onderscheiden wij vijf bekende merken aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers bieden een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit verschillende betrouwbare fabrikanten De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder worden er ook producten verkocht van Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator, Extrema. Grote verkopers van dergelijke merken zijn Vegro, Smienk, 123traplift, TipTop, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het kopen van een passende huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Hoofddorp al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden uiteraard goed nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Stannah & RecentLift verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hoofddorp is behoorlijk duur. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Hoofddorp hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak fluctueert dat tussen de 125 KG en 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor blijft u lift gewoon goed werken in alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie