Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zwaanshoek

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een traplift in Zwaanshoek vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Op deze manier kunt u zorgeloos en op een prettige manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Via deze website treft u waardevolle beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de verwachte kosten, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Tevens kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1850 tot wel €8300, inclusief montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en verkooppunten | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2136
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftHandicare 2000

Kosten traplift Zwaanshoek mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een andere kleur rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.450.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 incl. montage.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het onderstaande overzicht verschaffen we de begrote kosten van het monteren van een traplift in Zwaanshoek. Het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.650€1.650 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.500 – €9.200€3.050 – €5.8004,5 uur
Twee bochten€5.950 – €11.200€3.800 – €7.0001 dag
Draaiende trap€8.200 – €13.200€5.050 – €10.4006,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Zwaanshoek.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Zwaanshoek is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Dan bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de verkooppunten hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-zwaanshoek-2136

Wat is een traplift?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgemaakt op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De stoellift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u (indien gewenst) het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Op die manier hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 types: stoelliften in Zwaanshoek voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelen zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 incl. montage.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. De constructie kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een opklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Dit product beschikt over een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenrijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire firma die een rolstoellift kan monteren. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al snel €12.600.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u gebruik maken van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Haarlemmermeer. Ouderen en mensen met een beperking met een WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent gaat na of het installeren van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of smalle deuren). Een verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag zelf een lift selecteren dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of direct een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Zwaanshoek zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften introduceren en adviseert u over welk type lift past past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel bekijkt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Zwaanshoek.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Zwaanshoek.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele bekende traplift fabrikanten aan het werk. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In het overzicht hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan meerdere bekende ontwikkelaars We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Extrema, Platinum, Heymer, Strobbe, Minivator. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Vegro, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis wordt een lastig verhaal. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal de montage van een traplift in Zwaanshoek binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Installateurs zoals Stannah + RecentLift beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor mensen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zwaanshoek is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zwaanshoek verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. Standaard gaat het om een draagkracht tussen de 130 KG tot 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de liften bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Speciaal voor dit soort woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie