Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Buitenkaag

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Buitenkaag maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. Op die manier kunt u zonder risico en probleemloos weer op de bovenverdieping komen. Hieronder treft u nuttige specificaties m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de werking, de montagekosten, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Zonder gevaar en op een prettige manier de trap op en af.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elk huis is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1700 tot wel €9300, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO regeling.

Snelkeuze:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteHaarlemmermeer | Merken en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2158
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 10

Kosten traplift Buitenkaag mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Mogelijk worden er toeslagen gerekend voor uitbreidingen als een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.100.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kent een hogere prijs van rond de €7.350.
 • Extra opties zoals een parkeerbocht zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Kijk uit met stuntprijzen in reclamefolders. Deze vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder bekijkt u een inschatting van de kosten van het monteren van een traplift in Buitenkaag. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.650€1.750 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.700 – €9.300€3.300 – €6.0004,5 uur
2 bochten€5.700 – €10.500€4.300 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€7.950 – €13.300€5.250 – €9.4006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Buitenkaag.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Buitenkaag is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Dan bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat showrooms kunnen u ook helpen aan 2de-hands modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-buitenkaag-2158

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De werking is erg eenvoudig: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Vaak kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Buitenkaag voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.650 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 inclusief installatie. De rails kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €8.750. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en extra opties zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) bedacht. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en bekijkt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het installeren van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model laten monteren die matcht met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of nu direct een WMO-melding doen? In de box hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Overige vergoedingen
Na de traplift WMO Buitenkaag onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u passende opties demonstreren en adviseert u over welk merk/model voldoet aan uw wensen, eisen en budget. Veel van de showrooms hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Buitenkaag.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortMeer dan 27 jaar ervaring
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Buitenkaag.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende erkende merken actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers verzekeren een snelle levering en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2024
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse professionele producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator, Heymer. Bekende wederverkopers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, PractiComfort, 123traplift, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een specialist zal aan huis komen om de maten op te nemen, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Buitenkaag al binnen 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de elektromotor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Triwa en 123 traplift hanteren een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1000XXL.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Buitenkaag is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Buitenkaag communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak valt dit binnen een marge van 110 KG & 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. De productspecialist kan u meer vertellen over de constructies bij overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Met name voor deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Op die manier opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie