Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leimuiderbrug

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Leimuiderbrug maakt het mogelijk! Veel senioren laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op deze manier kunt u risicoloos en probleemloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze website bekijkt u praktische tips aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de producten werken, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men kosteloos en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij verschillende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te maken.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €1550 tot zo’n €9500, incl. montage.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Haarlemmermeer | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2155
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Leimuiderbrug mei 2024

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar wat zijn nu de kosten? De uiteindelijke prijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met bochten of een spiltrap stijgen de kosten. Ook zijn er extra kosten voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.150.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Leimuiderbrug. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.350€1.600 – €2.350halve dag
1 bocht€5.100 – €8.900€2.650 – €5.8004,5 uur
2 bochten€5.800 – €10.400€3.550 – €7.600Hele dag
Wenteltrap€7.950 – €14.200€5.050 – €10.600Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Leimuiderbrug.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leimuiderbrug is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden grondig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Dan bespaart u maar zo 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkooppunten kunnen u ook helpen aan tweedehandse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-leimuiderbrug-2155

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle soorten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Leimuiderbrug voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische draaifunctie van de stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelgebruikers. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Bovenkunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende zaak die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen kosten al snel €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang op een betrouwbare wijze van uw huis te blijven genieten. Door de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. Hier kunt u melden wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door hoogteverschillen of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer de WMO-indicatie wordt gegeven wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U kunt nu een lift kiezen die matcht met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer informatie of direct een WMO-melding doen? Bijgaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Leimuiderbrug vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door huishoudens die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere systemen tonen en adviseert welk soort lift matcht met uw trap, situatie en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In de tabel hieronder staan winkels en producenten die ook werkzaam zijn in Leimuiderbrug.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Leimuiderbrug.

Goede merken
In ons land zijn meerdere erkende traplift fabrikanten aan het werk. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers waarborgen een snelle levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de onderstaande tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare merken De meest bekende zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn Vegro, TipTop, 123traplift, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur helpt u graag bij het kopen van een goede huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist komt dan bij u thuis om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Leimuiderbrug binnen 1 – 2 weken worden gedaan.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals ThyssenKrupp of Strobbe verstrekken een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden om te huren is om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Leimuiderbrug is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Leimuiderbrug communiceert een maximaal gewicht in kilogram. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG en 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende kunt u het product netjes houden in het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie