Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beinsdorp

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Beinsdorp biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. Op Trapliftexpert.nl bieden wij handige gegevens ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over diverse lift types, hoe de producten werken, de kosten, de overheidsregelingen (WMO) en veiligheid. Meer weten? Dan kunt u gratis een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €2600 en €8700, inclusief installatie.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Haarlemmermeer | Fabrikanten en leveranciers | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2144
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Beinsdorp mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een snellere motor.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.800.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. Hieronder verschaffen we de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Beinsdorp. Het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.250€1.700 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.250 – €8.800€2.650 – €6.100halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €11.400€3.900 – €7.8001 dag
Draaiende trap€8.350 – €12.700€4.900 – €9.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Beinsdorp.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Beinsdorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden uitvoerig nagekeken en worden onder garantie geleverd. Dan bespaart u eenvoudig 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met gebruikte modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-beinsdorp-2144

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit biedt uitkomst wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze speciale rails wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit artikel moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Bijna alle stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Beinsdorp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Bovendien onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 inclusief plaatsing. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom zijn de kosten een stuk hoger. Dit type start bij €8.250. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een gerenommeerde organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen worden aangeboden v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer door de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Haarlemmermeer. Inwoners die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om duurzaam en op een betrouwbare wijze uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de installatie van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna verstrekken ze u gegevens over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift kiezen die voldoet aan uw situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Beinsdorp lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval bijvoorbeeld een traplift nodig is voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor huishoudens die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u passende stoelliften demonstreren en informeert u over welke uitvoering rijmt met de situatie en het budget. Veel aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In deze tabel bekijkt u leveranciers en merken die ook actief zijn in Beinsdorp.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Beinsdorp.

Goede merken
In uw regio zijn diverse geschikte fabrikanten met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftInnovatief en compact design
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren 5 erkende fabrikanten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Extrema, Platinum, Strobbe, Triwa. Erkende specialisten van dergelijke merken zijn 123traplift, Vegro, Smienk, PractiComfort, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties kan het plaatsen van een traplift in Beinsdorp binnen een paar weken worden gedaan.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum en Heymer verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant comfort.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beinsdorp is behoorlijk duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Beinsdorp werkt met een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 140 KG. Elk type is daarin weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Onder andere in een zorgflat. Specifiek voor dergelijke gevallen kunt u ervoor kiezen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Hierdoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie