Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Boesingheliede

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u zelfstandig thuis blijven wonen? Een slimme traplift in Boesingheliede maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat bejaarden en mensen met medische beperkingen plaatsen een stoellift in hun appartement. Zodoende kan men zonder zorgen en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze pagina bieden wij belangrijke informatie omtrent trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de WMO en onderhoud. Uiteraard kunt u online een brochure of een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De uiteindelijke kosten schommelen tussen €1750 tot maar liefst €8000, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2143
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Boesingheliede mei 2024

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte kostprijs is afhankelijk van 2 onderdelen: het type trap en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap kost het minste werk en is dus het goedkoopst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €6.900 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een automatische voetenplank zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de onderstaande tabel verstrekken wij de huidige prijzen van het monteren van een traplift in Boesingheliede. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.700 – €2.250halve dag
1 bocht€5.250 – €8.100€3.100 – €5.1005 uur
2 bochten€6.550 – €11.900€3.600 – €7.1006,5 uur
Wenteltrap€8.550 – €13.100€5.350 – €9.600Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Boesingheliede.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Boesingheliede kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden op alle punten gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u maar zo 45% – 50% op de aanschaf van uw traplift. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-boesingheliede-2143

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Dan drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem werkt op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste systemen hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Ook kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Boesingheliede voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Tevens kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 inclusief montage. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vierpuntsgordel.

Buiten traplift
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op een woningaanpassing via WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Haarlemmermeer. Burgers met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die benodigd zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent bekijkt of de traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels naar de slaapkamer of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment krijgt u informatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een stoellift kiezen die rijmt met uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mail: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Los van de traplift WMO Boesingheliede zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of diverse trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een betrouwbare expert kan u passende stoelliften tonen en geeft aan welk model matcht met uw wensen en budget. De meeste aanbieders hebben een divers aanbod. In de tabel hieronder bekijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Boesingheliede.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in Boesingheliede.

Professionele merken
In Nederland zijn enkele professionele merken met eigen labels. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten staan voor een snelle levertijd en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftLiften rechtstreeks uit de eigen fabriek
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan vijf bekende producenten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarnaast zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Triwa, Extrema. Populaire (tweedehands) aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, TipTop, Vegro, RecentLift, 123traplift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker geeft tips en advies voor het uitkiezen van een geschikte huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Boesingheliede in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de motor worden grondig getest om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Handicare & RecentLift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Platinum Curve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurconstructie is handig voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Boesingheliede is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Boesingheliede hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Neem dit serieus en bekijk de opties bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie