Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw-Vennep

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Nieuw-Vennep maakt het mogelijk! Veel senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u zorgeloos en zonder moeite uw gehele woning blijven gebruiken. Via deze pagina bekijkt u bruikbare beschrijvingen omtrent trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, de werking, de verwachte kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Haarlemmermeer.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2250 tot wel €8600, incl. montage.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten traplift mei 2024 | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHaarlemmermeer | Fabrikanten en adviseurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Nieuw-Vennep mei 2024

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs komt tot stand middels 2 zaken: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht start bij €6.050.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze lokkertjes zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de bijgaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuw-Vennep. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.800€1.800 – €2.3503,5 uur
Eén bocht€4.950 – €8.600€3.300 – €6.400halve dag
Meerdere bochten€5.900 – €10.000€3.800 – €7.8006 uur
Wenteltrap€7.750 – €12.100€5.550 – €10.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw-Vennep.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw-Vennep is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden grondig getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de aankoopprijs. Daarnaast is dat een duurzame investering. Steeds meer verkooppunten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-nieuw-vennep-2151

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Hierna gaat u in de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. In het geval van stroomstoringen neemt de noodaccu het over. Bijna alle producten hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u gemakkelijk de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke gebruiker bestaat er een geschikt systeem. Standaard zijn er 2 modellen: stoelliften in Nieuw-Vennep voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Tevens kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Wat ook fijn is, is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.350 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 incl. montage.Dit product kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zoek altijd actuele informatie uit over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt gemonteerd op de traptrede. Daardoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenluxere stoel.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De krachtige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Deze modellen kosten al snel €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Haarlemmermeer met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van een woningaanpassing via WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Haarlemmermeer. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Wellicht is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om jarenlang op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Haarlemmermeer (https://www.haarlemmermeer.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift wel de gewenste richting is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan opstapjes of hele kleine deuren). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Mits u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een lift kopen die matcht met uw wensenlijstje. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 2132 TZ, Haarlemmermeer
 • Website: www.haarlemmermeer.nl
 • E-mailadres: klantenservice.sozawe@haarlemmermeer.nl
 • Telefoonnummer: 09001852

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Nieuw-Vennep onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op ouderen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Bezoek dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een ervaren adviseur kan u een aantal mogelijkheden laten zien en informeert welk model rijmt met de situatie en het budget. Veel van de dealers hanteren verschillende merken en modellen. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook leveren in Nieuw-Vennep.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Nieuw-Vennep.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 populaire traplift bouwers werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze ontwikkelaars hanteren een snelle montage en goede after service. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de onderstaande lijst vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Opsomming van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende erkende merken We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Minivator. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze merken zijn o.a. Smienk, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een erkende adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant komt persoonlijk langs om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Bij de meeste aanbieders kan de montage van een traplift in Nieuw-Vennep binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Doorgaans wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Dealers als Platinum en Smienk beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Handicare 1000.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Nieuw-Vennep is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Nieuw-Vennep hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Vaak wisselt dat tussen de 135 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan kan het zijn dat u een opgang over moet. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Juist voor deze type woningen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo kunt u het product netjes houden in (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie